Optakt: La Liga, 6. runde

Der er fuldt program i La Liga i midtugen, hvor et baskisk lokalopgør tager opmærksomheden – sammen med Barcelonas forsøg på at komme tilbage på sporet.

Der er fuldt program i den bedste spanske række i den kommende midtuge. Med kampe spredt ud over tirsdag, onsdag og torsdag, bliver der masser af action til tilhængere af spansk fodbold.

TIRSDAG 19:00
Valladolid – Granada
Med weekendens imponerende 2-0 sejr over Barcelona, viste Granada, at de kan klare sig på trods af en meget lang skadesliste. Men om truppen er bred nok til at klare to kampe på fire dage, viser sig tirsdag aften i Valladolid. Her skal gæsterne op imod et hjemmehold, der har svinget gevaldigt i præstationerne, og som blot har vundet en enkelt kamp. Tilmed har Granada vundet fire af de seneste fem indbyrdes kampe, men med mere end en håndfuld Granada-spillere, der er mere eller mindre plaget af skader, ligner det et jævnbyrdigt opgør.

TIRSDAG 20:00
Betis – Levante
Ingen af de to hold, der mødes i Sevilla tirsdag aften, har fået den sæsonstart, de havde drømt om. Levante er kommet fornuftigt igennem med syv point for fem kampe, men efter et nederlag til Real Madrid, måtte Valencia-klubben skuffende nøjes med 0-0 hjemme mod Eibar i weekenden. Betis har blot en enkelt sejr og har senest spillet uafgjort mod Getafe og Osasuna, så hjemmepublikummet vil kræve, at der kommer gang i de grøn- og hvidstribede.

TIRSDAG 21:00
Barcelona – Villarreal
Det er sjældent, at Villarreal kan tage til Barcelona og ligge foran storklubben i tabellen. Men sådan er det denne gang, hvor Villarreal med et enkelt point mere, er den af de to klubber, der har skuffet mindst. For Villarreal havde en sløj start med uafgjort mod Granada og et nederlag til Levante. Men siden er de gulklædte kommet på ret kurs med en uafgjort mod Real Madrid og seneste to sejre uden at lukke mål ind. Barcelona har været på slingrekurs, og siden premiere-nederlaget i Bilbao, er det blevet til sikre hjemmesejre over Betis og Valencia, mens det på udebane er blevet uafgjort mod Osasuna og nederlag hos oprykkerne fra Granada. Der er stor forskel på Barcelona ude og hjemme, og det viser sig formentlig også i denne kamp.

ONSDAG 19:00
Leganes – Athletic Bilbao
Ligeså forventet det er, at Leganes ligger i bunden af La Liga, ligeså overraskende er det, at Athletic Bilbao er på førstepladsen. Athletic har ikke lukket mål ind i de seneste tre ligakampe, og med en målscore på 6-1, må den danske Leganes-angriber Martin Braithwaite gruble ekstra over, hvordan han kan gøre ondt på de baskiske gæster. Leganes har kun selv formået at score to gange i sæsonen, og Madrid-klubben ligger sidst med et enkelt point, som de dog hentede i seneste kamp, der endte 1-1 i Valencia.

ONSDAG 19:00
Mallorca – Atletico Madrid
Begge hold kom flyvende fra start i sæsonen, men begge hold er også havnet i problemer. Mallorca har kun hentet et enkelt point siden premieresejren over Eibar, og Atletico kommer med tre kampe på stribe uden sejr. Senest manglede der energi til at besejre Celta Vigo i weekenden, hvor Diego Simeone måtte se sine tropper spille 0-0.

ONSDAG 20:00
Valencia – Getafe
Hjemmeholdet har været på slingrekurs og har allerede skiftet cheftræner. De to efterfølgende kampe er endt med en Champions League-sejr ude over Chelsea og en uafgjort i ligaen mod bundholdet Leganes. Getafe indledte med et nederlag til Atletico Madrid, men herefter er det blevet til tre uafgjorte og to sejre, når alt regnes med. I sidste midtuge åbnede Getafe Europa League-gruppespillet med en 1-0 sejr over tyrkiske Trabzonspor, og i weekenden blev det 4-2 hjemme over Mallorca.

ONSDAG 21:00
Real Madrid – Osasuna
Der var nok ikke mange, der havde set det komme, at Osasuna skulle tage fat på sjette spillerunde som ubesejret. Pamplona-klubben har vundet ude over Leganes, og ellers er det blevet til uafgjort mod Eibar, Barcelona, Valladolid og Betis. Real Madrid er kommet resultatmæssigt fint fra land, selvom spillet ikke har været overbevisende. Tre sejre og to uafgjorte sender storklubben på andenpladsen, og med fem scoringer er Karim Benzema på toppen af topscorerlisten. Osasuna har ikke vundet over Real Madrid i deres 10 seneste forsøg, og de skal nok også være mere end lykkelige, hvis de snupper det ene point onsdag aften.

TORSDAG 19:00
Eibar – Sevilla
Sevilla kom ned på jorden med et nederlag til Real Madrid efter en ellers fornem sæsonstart. Andaluserne har imidlertid alle muligheder for hurtigt at komme tilbage på sporet, når de torsdag aften gæster lilleput-stadionet i Eibar. Hjemmeholdet har nemlig stadig deres første sæsonsejr tilgode. De første fem runder har imidlertid budt på fire udekampe, så eneste opgave på hjemmebane har været mod Espanyol, hvor Eibar tabte 2-1.

TORSDAG 20:00
Celta Vigo – Espanyol
Fem af de seneste syv indbyrdes opgør mellem disse klubber er endt uafgjort. Og seks af de seneste ni indbyrdes opgør på Celta Vigos hjemmebane er endt uden vinder. Sådan kan det også sagtens gå torsdag aften, for ingen af holdene har råd til at tabe. Hjemmeholdet har fem point og gæsterne fire, og det har knebet for begge hold med at lukke kampene.

TORSDAG 21:00
Real Sociedad – Alaves
Baskisk derby i San Sebastian, hvor Real Sociedad kun sjældent sætter point til. I denne sæson er det indtil videre kun blevet til enkelt hjemmekamp, og her blev Atletico Madrid sendt hjem med et 2-0 nederlag. Alaves har ikke vundet siden premieresejren over Levante, og med en målscore på 2-4, har gæsterne haft svært ved at finde skarpheden foran mål. De to hold mødtes i en venskabskamp i seneste landskamp-periode, og da endte det 0-0. Men nu har Sociedad blandt andre norske Martin Ødegaard med – han har været blandt ligaens allerstørste oplevelser indtil videre, og mon ikke han begejstrer hjemmeholdets fans igen.