Opsamling – Liga Nos – 6. runde

Famalicao bliver ved at imponere og topper fortsat den portugisiske liga som ubesejret.

Billede af Phillip Kofler fra Pixabay

Oprykkerne fra Famalicao synes slet ikke at kunne stoppe deres imponerende stime i den bedste portugisiske række. Mandag aften blev det til en flot udesejr på 2-1 over storklubben Sporting, der til gengæld bliver ved med at halte sig igennem sæsonstarten. Sporting kom ellers planmæssigt foran i midten af første halvleg, men efter pausen overtog Famalicao grebet om kampen, og efter at Lameiras havde udlignet, blev et selvmål i sidste minut udslagsgivende. Famalicao har vundet fem af deres seks kampe, mens det tillige er blevet til en enkelt uafgjort. Dermed har Famalicao dobbelt så mange point som Sporting, der er på syvendepladsen.

Benfica holdt fast i sin andenplads med en udesejr på 2-1 over Moreirense, mens FC Porto er den tredje klub, der hænger med i den lille ligatop, der er ved at skille sig ud. Porto vandt i weekenden med 2-0 over Santa Clara. Rio Ave hænger lige efter på fjerdepladsen efter udesejr på 2-0 over Belenenses, og Boavista tabte et lille skridt i subtoppen efter 0-0 ude mod Gil Vicente.

Under nedrykningsstregen ligger Aves og Ferreira. Ferreira overhalede Aves med en 2-1 sejr i holdenes indbyrdes kamp i weekenden. Braga, der i sidste uge vandt en overraskende Europa League-sejr ude over Wolverhampton, slider med resultaterne i Liga Nos, hvor weekenden bød på en 2-2’er mod Maritimo. Resultatet betyder, at Braga er placeret lige over nedrykningsstregen.

Topscorere i rækken er Benficas Pizzi og Portos Ze Luis, mens Famalicao har den tredjemest scorende spiller i Fabio Martins.