La Liga, 5. runde – opsamling

Billede af MoreLight fra Pixabay

La Liga er en uforudsigelig størrelse – og i denne sæson i endnu højere grad, end det normalt er tilfældet. Weekendens resultater understregede dette, da Granada vandt over Barcelona, velsmurte Sevilla tabte til hakkende Real Madrid, og Atletico Madrid formåede ikke at score i deres hjemmekamp mod Celta Vigo, der endte 0-0. Athletic Bilbao er nyt tophold sammen med Real Madrid, mens Granada, Sociedad, Sevilla og Atletico blot er et enkelt point efter. Barcelona er fire point bagud i forhold til Real Madrid og førstepladsen.

OSASUNA – BETIS 0-0 (0-0)
28 hjemmekampe i træk uden nederlag, det er status for Osasuna, der ikke har tabt en hjemmekamp siden 1. april 2018. Det skete heller ikke, da Real Betis var på besøg i Pamplona fredag aften, og de 15.569 tilskuere så en jævnbyrdig kamp, hvor begge hold kunne have snuppet sejren. Men det forblev uforløst, hvorfor Osasuna nu ligger lige i midten af tabellen, mens Betis endnu kun har hentet fem point i sæsonens første fem runder.

VILLARREAL – VALLADOLID 2-0 (0-0)
77. 1-0 Cazorla (str.)
89. 2-0 Ontiveros
Det var ganske fortjent, at Villarreal snuppede den anden sejr på stribe i La Liga, da Valladolid blev sendt hjem med et 2-0 nederlag. Men selvom hjemmeholdet havde flest chancer og mest spil, så skulle der gå 77 minutter og tilkendes et straffespark, før der kom hul på bylden. Santiago Cazorla viste rutinen fra straffesparkspletten, og da han havde bragt Villarreal på sejrskurs, kunne Ontiveros udbygge mod slutningen, da en meget velspillende Chukwueze stod for oplægget.

LEVANTE – EIBAR 0-0 (0-0)
Det var målmændenes store aften, da Levante tog imod Eibar foran et vanligt medlevende og talstærkt hjemmepublikum. Næsten 19.000 tilskuere så opgøret mellem to af rækkens mindre mandskaber, og med 31 afslutninger og 0 scoringer kunne man både drømme om skarpere angribere – men også blot vælge at anerkende, at Fernandez og Dmitrovic i hver deres mål, markerede sig som deres holds vigtigste. Levante er placeret lige over midten af rækken, mens Eibar endnu har sæsonens første sejr til gode og blot er noteret for to point.

ATLETICO MADRID – CELTA VIGO 0-0 (0-0)
De 57.000 tilskuere på Wanda Metropolitano havde drømt om mere end en nullert mod Celta Vigo, og hjemmeholdet havde da også mulighederne med 20 målforsøg. Men ingen af dem slap forbi Blanco i Celta-målet, og Diego Simeone formåede ikke at få slebet offensiven skarp nok, efter midtugens Champions League-drama mod Juventus. Atletico hænger stadig på i toppen af tabellen – blot et enkelt point fra førstepladsen. mens Celta Vigo i den anden ende er et enkelt point over nedrykningsstregen. Danske Pione Sisto fik de sidste to minutter på banen.

GRANADA – BARCELONA 2-0 (1-0)
02. 1-0 Azeez
66. 2-0 Vadillo (str.)
Barcelona har det rigtig svært på udebane for tiden, og det er snart et halvt år siden, at storklubben har vundet en gældende udekamp. Lørdag blev det til endnu et kedeligt resultat for catalanerne, da oprykkerne fra Granada blev for stor en mundfuld. Allerede i andet minut kom Granada i front, da Azeez takkede for den sjældne startplads med første scoring. Granada var ramt af en del skader, og det gav altså plads til Azeez, der fik fuld spilletid, og som dermed også var på banen, da indskiftede Vadillo forsøgte sig direkte på frispark. Gæsternes Vidal snuppede bolden med hånden, og så blev VAR taget i brug og det udløste et straffespark, som Vadillo sendte ned i venstre målhjørne til slutresultatet 2-0.

GETAFE – MALLORCA 4-2 (2-0)
07. 1-0 Baba (selvmål)
33. 2-0 Molina (str.)
63. 3-0 Nyom
70. 3-1 Budimir
77. 3-2 Budimir
84. 4-2 Angel
Mens weekendens spillerunde generelt var målfattig, så var der gang i netmaskerne på et velbesøgt Coliseum Alfonso Perez i Getafe. Getafe satte sig på kampen fra start, men der skulle et selvmål og en straffesparksscoring til, for at sikre hjemmeholdets pauseføring. Efter pausen udbyggede Nyom, inden gæsternes spidsangriber Budimir med to scoringer bragte ny spænding i kampen. Det holdt dog kun fem minutter, inden Angel satte prop i og sikrede Getafe sæsonens første ligasejr. Det sender Getafe op i midten af rækken, mens Mallorca hænger med mulen og ikke har vundet siden første runde.

ESPANYOL – REAL SOCIEDAD 1-3 (0-2)
18. 0-1 Willian Jose
34. 0-2 Willian Jose
71. 1-2 Zaldua (selvmål)
75. 1-3 Isak
Espanyol har rigtig svært ved at finde formlen til at gentage sidste sæsons fine resultater. Efter en kedelig uafgjort i Europa League torsdag hjemme mod Ferencvaros, blev det til en ny skuffelse, da Real Sociedad var på besøg i La Liga. En yderst velspillende Martin Ødegaard viste endnu en gang, at hans enorme talent har fundet sin rette hylde hos Sociedad, og med en knivskarp målscorer i Willian Jose, havde Espanyol svært ved at holde Sociedad fra store chancer. Svenske Andreas Isak scorede det sidste mål i 3-1-sejren, hvor Sociedad endda kunne tillade sig at score selvmål uden for alvor at komme i problemer.

VALENCIA – LEGANES 1-1 (1-1)
21. 1-0 Parejo
35. 1-1 Oscar
Selvom Valencia var klart mest i boldbesiddelse, så var chancefordelingen helt tæt i opgøret mellem problemramte Valencia og bundholdet Leganes. Martin Braithwaite var med fra start hos gæsterne, og han kunne glæde sig over, at holdkammeraten Oscar Rodriguez havde mål i støvlerne, da han udlignede til 1-1 ti minutter før pausen. Inden da havde Parejo bragt hjemmeholdet i front, og selvom Valencia havde overtaget i anden halvleg, så kom der ikke flere scoringer. Dermed er Valencia placeret under midten, mens Leganes fik sit første point og stadig ligger sidst.

ATHLETIC BILBAO – ALAVES 2-0 (1-0)
38. 1-0 Garcia (str.)
72. 2-0 Muniain
45.000 tilskuere havde fundet vej til San Mamés i Bilbao til det baskiske derby mellem Athletic og Alaves fra Baskerlandets hovedstad Vitoria-Gasteiz. Athletic er traditionelt den største klub i området, men Alaves finder altid lidt ekstra power, når de møder lokalrivalerne. Det var dog ikke nok søndag, hvor Athletic styrede kampen og bragte sig i front på et straffespark inden pausen. Muniain scorede sejrsmålet tyve minutter før slutfløjtet og sendte Athletic Bilbao på førstepladsen i rækken, hvor Alaves hænger lige under midten.

SEVILLA – REAL MADRID 0-1 (0-0)
64. 0-1 Benzema
Fra en position som etter i rækken tog Sevilla søndag aften imod Real Madrid, og de 42.000 tilskuere i Sevilla måtte konstatere, at det var skarpheden i felterne, der gjorde forskellen. For spilmæssigt var det en jævnbyrdig kamp, men Real Madrid var farligst, når de kom til målchancer, og med topscorer Benzema som skarpretter, var det også hovedstadsklubben, der scorede kampens enlige mål. Det skete omtrent halvvejs i anden halvleg, og så kunne Zinedine Zidane glæde sig over, at Real Madrid fik vasket midtugens Champions League-plet af de hvide trøjer.