Succes og fiasko i Europa League-åbningen

Braga overraskede og Espanyol skuffede, da syv iberiske hold torsdag tog fat på Europa League gruppespillet.

Billede af Ronny K fra Pixabay

De syv iberiske hold i Europa League-gruppespillet havde en meget blandet oplevelse med første runde af gruppespillet. De mest bemærkelsesværdige resultater var Bragas flotte sejr ude over Wolverhampton og Espanyols overraskende pointtab hjemme mod ungarske Ferencvaros.

For Espanyol var klare favoritter mod Ferencvaros, men allerede efter 10 minutter fik Javi Lopez sendt bolden i eget net. Først efter en times spil fik hjemmeholdet udlignet ved Matias Vargas, og trods klart spansk overtag, holdt de ungarske gæster stand og tog det ene point.

Getafe havde besøg af tyrkiske Trabzonspor, og her var Angel Rodriguez’ scoring efter 18 minutter nok til at sikre en 1-0 sejr, som dog sagtens kunne være blevet større. Sevilla skulle bruge en time, før de fik hul på bylden ude mod Qarabag fra Azerbaijan. Foran 30.000 tilskuere i Baku var det Chicharito, der viste hvorfor han er blevet hentet til Andalusien, og hans scoring blev fulgt op af El Haddadi og Oliver Torres, der gjorde det til en 3-0 sejr til La Ligas tophold.

Braga stod for den enlige portugisiske succes, da Ricardo Horta blev den eneste målscorer i kampen på Molineux i Wolverhampton. 28.000 tilskuere så ellers et britisk hjemmehold, der styrede begivenhederne, men det var altså Braga, der var skarpest i felterne. Sporting fik det som ventet svært i Eindhoven, hvor hollandske PSV tog imod, men Bruno Fernandes’ straffesparksscoring kort før pausen betød, at hollænderne kun førte 2-1, da kampen var halvvejs. De øgede dog hurtigt til 3-1, og først 10 minutter før tid fik Sporting atter bragt spænding i kampen med Pedro Mendes’ 3-2 scoring, der dog også blev den sidste i kampen.

FC Porto måtte slide for favoritsejren mod schweiziske Young Boys, da det blev til en 2-1 sejr på to scoringer af Tiquinho Soares foran 32.000 tilskuere på Estadio Dragao i Porto. Vitoria Guimaraes skabte langt flere chancer, end de plejer, men de kunne ikke få bolden i kassen og tabte derfor 2-0 ude mod belgiske Standard Liege.

Næste runde i Europa League – kampe med iberisk deltagelse:

3.10. CSKA Moskva – Espanyol
3.10. Feyenoord – FC Porto
3.10. Braga – Slovan Bratislava
3.10. Krasnodar – Getafe
3.10. Sevilla – APOEL
3.10. Vitoria Guimaraes – E. Frankfurt
3.10. Sporting – LASK Linz