Optakt: La Liga Smartbank, 7. runde

La Liga Smartbank er klar til syvende spillerunde, der byder på nordspansk lokalopgør, bunddramaer og subtop-opgør.

Billede af Phillip Kofler fra Pixabay

Efter en travl midtuge, skal holdene fra næstbedste spanske række atter i aktion i denne weekend. Der er flere tætte kampe i vente – herunder et enkelt lokalderby, hvor Sporting Gijon tager imod Racing Santander.

 

Runden starter fredag aften, hvor Mirandes tager imod Alcorcon. Hjemmeholdet er som ventet placeret i bunden af rækken, mens Alcorcon er kommet fint fra land med 10 point for seks kampe – senest blev det til en klar hjemmesejr mod topholdet Cádiz. Det betyder, at Cádiz dumpede ned på andenpladsen i rækken, og det skal de forsøge at revanchere i weekendens hjemmekamp mod Deportivo La Coruna, der ikke har vundet siden premieren.

 

Lugo var spået til en plads i den tunge ende af rækken, men med en fornuftig sæsonstart, kan den galiciske klub spille nogenlunde frit mod Zaragoza, der er på tredjepladsen, og som fik udsat deres midtugekamp og derfor har sparet på kræfterne.

 

Vallecano har slingret lidt men holder sig i den øverste tredjedel af rækken. I weekenden kommer de på en stor opgave, når sæsonens største overraskelse Almeria kommer på besøg. Andaluserne har endnu ikke tabt, og topscorer Sekou har imponeret.

 

Albacete har ikke helt formået at holde samme høje niveau som i sidste sæson, men med ni point for seks kampe, er der ikke langt op til de øverste pladser. Malaga har til gengæld haft en svær og omtumlet sæsonstart og får det næppe nemmere i weekendens udekamp i Valencia-egnen.

 

Mens Malaga har haft det svært, har Oviedo haft en mareridts-start. De fordoblede pointhøsten fra et til to med uafgjort mod bundholdet Extremadura. Nu gælder det en udekamp mod Ponferradina, der er svære at vinde over. Fire uafgjorte, en sejr og et nederlag er det blevet til for det galiciske hold, der ellers var spået til at havne i bunden af rækken.

 

Nedrykkerne fra Girona kom fint fra start med syv point i de første fire kampe, men siden er det blevet til to nederlag, og catalanerne kan få det svært igen i weekenden. Godt nok er Girona stærke på hjemmebane, men Las Palmas har kun tabt én af deres seneste fem kampe – og i midtugen blev det til 1-0 sejr mod Gijon, hvor det 16-årige stjerneskud Pedri kom på måltavlen.

 

 

Både Numancia og Elche har revancheret en sløj sæsonstart og mødes nu i Soría, i en kamp, hvor alt kan ske. Det samme er tilfældet, når Sporting Gijon tager imod næsten-naboerne fra Racing Santander. Gæsterne er oprykkere i rækken og har måttet kæmpe for deres fem point – Gijon var med omkring oprykningspladserne i sidste sæson, men har endnu kun hentet et enkelt point mere end Santander.

 

Tenerife har efterhånden fundet formen, og den skal de forsøge at holde fast i, når de møder Fuenlabrada i weekenden. Gæsterne fra Madrid-egnen har imponeret siden oprykningen, men et nederlag i sidste weekend og en sygdom, der spredte sig i truppen i midtugen, betød at deres midtugekamp mod Zaragoza blev udsat. Spørgsmålet er, hvor meget sygdommen har tæret på kræfterne.

 

Ganske som ventet har Extremadura haft det svært i sæsonens første seks runder og ligger næstsidst. Huesca har ikke helt vist det bid, men må vente fra en liga-nedrykker, men en stærk defensiv har holdt deres modstandere nede på fire scoringer. Det ser svært ud for Extremadura, der selv har haft vanskeligt ved at finde målet.

 

Kampoversigt – med vores gæt på udfald:

20.9. Mirandes – Alcorcon (2)
21.9. Cadiz – La Coruna (1)
21.9. Zaragoza – Lugo (1)
21.9. Vallecano – Almeria (2)
21.9. Albacete – Malaga (X)
22.9. Ponferradina – Oviedo (1)
22.9. Girona – Las Palmas (X)
22.9. Numancia – Elche (X)
22.9. Gijon – Santander (1)
22.9. Tenerife – Fuenlabrada (1)
22.9. Extremadura – Huesca (2)