Optakt: La Liga, 5. runde

Billede af Ronny K fra Pixabay

Der er topopgør i Sevilla og baskisk derby på programmet, når La Liga byder indenfor til femte spillerunde i den kommende weekend.

 

FREDAG 21:00
Osasuna – Real Betis
Oprykkerne fra Osasuna er ubesejrede efter fire runder. En sejr over Leganes samt uafgjort mod Eibar, Barcelona og Valladolid bringer Osasuna på seks point, men tre af modstanderne har altså også været af den blødere slags. Det samme kan siges om Betis, der til gengæld har haft svært ved at skrabe point sammen. Efter nederlag mod Valladolid og Barcelona, har pilen dog peget i den rigtige retning med hjemmesejr over Leganes og uafgjort mod Getafe. Betis største problem er i angrebet, og med Loren i karantæne skal der atter tænkes nyt.

 

LØRDAG 13:00
Villarreal – Valladolid
Det svinger, så man næsten bliver søsyg, når man kigger på disse to holds resultater. To uafgjorte, en sejr og et nederlag er facit for dem begge, og begge har spillet uafgjort mod Real Madrid som mest prominente resultat. Valladolid har ikke vundet i deres seneste tre kampe, mens Villarreal har taget fire af deres fem point i de to seneste spillerunder. Til gengæld har Valladolid vundet to af de seneste tre indbyrdes kampe, så alt kan ske på Estadio de la Ceramica i weekenden.

 

LØRDAG 16:00
Levante – Eibar
Hjemmeholdet skuffede i deres åbningskamp mod Alaves, men siden er det blevet til sejre over Valladolid og Villarreal – samt et smalt 3-2 nederlag ude mod Real Madrid. Det er ikke helt tosset at bygge videre på. Eibar har tilgengæld ikke haft nemt ved at finde den form, der tidligere har gjort den lille baskiske provinsby så stolt, og med nederlag til Atletico, Mallorca og Espanyol samt uafgjort mod Osasuna, har sæsonstarten bestemt ikke været, som Eibar drømte om.

 

LØRDAG 18:30
Atletico Madrid – Celta Vigo
Der blev brugt masser af kræfter, da Atletico i midtugen indhentede Juventus’ 2-0 føring og fik 2-2 i Champions League-kampen. I sidste weekend tabte Atletico med 2-0 mod Real Sociedad, så Diego Simeone skal have samling på truppens fokus og selvtillid, inden Celta Vigo kommer på besøg lørdag aften. Celta skulle dog være til at tale med, for fire point for fire kampe har ikke været overbevisende, og i sidste weekend gik det helt skævt med et 2-0 nederlag hjemme mod oprykkerne fra Granada. En kamp, der også betød røde kort og dermed karantæne til både Saenz og Beltran.

 

LØRDAG 21:00
Granada – Barcelona
Messi gjorde comeback for Barcelona i midtugens Champions League kamp ude mod Dortmund. Men skarpheden hos catalanerne manglede i opgøret, der sluttede 0-0. Dermed fortsatte Barcelona en skæv stime, hvor det ikke er blevet til udesejr siden april. I denne sæson har Barcelona tabt til Athletic Bilbao og spillet uafgjort mod Osasuna og Dortmund. Og hvis de tror, det bliver nemmere på Estadio Nuevo Los Carmenes i Granada, så tror de nok forkert. For Granada har fået en flot start på sæsonen med syv point i fire runder. Alle pointene er godt nok hentet på udebane, mens den enlige hjemmekamp sluttede med et 0-1 nederlag mod rækkens førerhold Sevilla. Barcelona kan dog trøste sig med, at de har vundet 11 af deres 12 hidtidige opgør mod Granada, og at seneste nederlag ligger fem år tilbage.

 

SØNDAG 12:00
Getafe – Mallorca
Hjemmeholdet var på europæisk mission torsdag og vandt 1-0 over Trabzonspor. Det bør dog ikke have kostet flere kræfter, end at Madrid-forstadsklubben kan mobilisere et stærkt mandskab mod oprykkerne fra Mallorca, der åbnede sæsonen med en sejr over Eibar, men som siden har tabt til Sociedad og Valencia og spillet uafgjort mod Bilbao. Mallorca har ikke scoret i deres tre seneste ligakampe – og end ikke i en testkamp i landskampperioden mod upåagtede Poblense. Getafe har haft svært ved at lukke kampene og er noteret for et nederlag og tre uafgjorte 1-1’ere, men det ser ud til, at det er blevet grå hverdag på ferieøen Mallorca, og mon ikke det bliver den grå forstadsklub Getafe, der skaber solskin for deres fans denne søndag.

 

SØNDAG 14:00
Espanyol – Real Sociedad
Hjemmeholdet har det svært med skader og mangel på sammenhæng i spillet. To nederlag, en uafgjort og en sejr er facit for de første runder, og med en stor skuffelse fra midtugens Europa League, hvor ungarske Ferencvaros tog det ene point med hjem fra Barcelona, er det opad bakke for Espanyol. Gæsterne fra San Sebastián har til gengæld masser af selvtillid efter syv point i de første fire kampe. Senest blev Atletico Madrid slået med 2-0 i Baskerlandet, og det norske vidunderbarn ser ud til i en alder af 20 år at være blevet voksen og viser høj kvalitet.

 

SØNDAG 16:00
Valencia – Leganes
Det har været en bøvlet sommer og sensommer for Valencia, der allerede har skiftet ud på trænerposten efter en sæsonstart med blot fire point for fire kampe. Seneste ligaopgør gav en 5-2-lussing i Barcelona, men mon ikke midtugens Champions League-sejr ude over Chelsea har givet et tiltrængt skud selvtillid. De bør i hvert fald kunne klare at vinde hjemme over Leganes, der har tabt deres første fire kampe og blot scoret et enkelt mål. Også selvom de to seneste indbyrdes opgør er endt uafgjort.

 

SØNDAG 18:30
Athletic Bilbao – Alaves
Hovedbyen og hovedstaden i Baskerlandet mødes i dette brag på San Mamés i Bilbao. Athletic er regionens hold, men gæsterne fra den baskiske hovedstad Vitoria-Gasteiz finder altid lidt ekstra frem, når de møder Athletic. Hjemmeholdet har således kun vundet en enkelt af de seneste syv indbyrdes kampe mod Alaves, og selvom Bilbao er ubesejrede i sæsonen, så har uafgjort mod Mallorca og Getafe ikke været prangende. Det har tilgengæld hjemmesejrene over Sociedad og Barcelona. Alaves har slået Levante, spillet uafgjort mod Espanyol og Getafe og seneste tabt med 1-0 mod Sevilla.

 

SØNDAG 21:00
Sevilla – Real Madrid
Rundens store kamp står mellem Sevilla, der tager imod cheftræner Lopetegui’s tidligere klub Real Madrid. Sevilla har været overbevisende i alle andre kampe end deres enlige hjemmekamp på Ramon de Pizjuan, hvor Celta Vigo tog det ene point efter 1-1. De øvrige kampe er endt med sikre sejre, hvor Sevilla tilmed har spillet til nul – senest i Europa League torsdag aften på en bøvlet udebane i Azerbaijan. Real Madrid har vundet over Celta Vigo og Levante, men også sat point til mod både Valladolid og Villarreal. I midtugen blev madrilenerne overmatchet af Paris Saint Germain og kom end ikke til en afslutning. Læg dertil, at Real Madrid kun har vundet en enkelt af deres seneste syv udekampe mod Sevilla – og tabt fire af de seneste fem.