Slingrende iberisk ChL-åbning

Valencia var eneste iberiske vinder i første runde, hvor Real Madrid og Benfica tabte, mens Atletico og Barca spillede uafgjort.

Billede af Ronny K fra Pixabay

Der var ikke meget at glæde sig over for de spanske og portugisiske mandskaber i første runde af fodboldens Champions League. Det blev blot til en enkelt sejr i de fem kampe med iberisk deltagelse, og den kom endda, hvor man mindst kunne vente det.

For Valencia har haft en skidt sæsonstart og været nødt til at skifte ud på cheftræner-posten. Alligevel lykkedes det Valencia at hente en sejr på udebane mod Chelsea, da Rodrigo sikrede 1-0-sejren et kvarter før tid. Det gav Valencia en uventet god start i Champions League, og hvem ved – måske er det også vendepunktet i den hjemlige liga, hvor Celades skal forsøge at indløse potentialet hos danske Daniel Wass og holdkammeraterne.

FC Barcelona fik det som ventet svært ude mod Dortmund, og 0-0 er ikke nødvendigvis et dårligt resultat. Men Barcelona vil altid være skuffet, når det ikke bliver til tre point – og end ikke comeback til Messi ændrede på, at Dortmund var tættest på sejren.

Benfica havde sat næsen op efter tre portugisiske point, da tyske Leipzig var på besøg, men de 46.000 tilskuere i Lissabon så tyskerne score to gange efter pausen, og selvom Seferovic skabte sen spænding med sin reducering til 1-2, blev det til et portugisisk nederlag.

I Madrid havde Atletico besøg af Juventus til en forventet jævnbyrdig kamp mellem to hold, der ved, hvordan man skal organisere sig på banen. Opgøret blev livligt og energisk, og der var overraskende mange muligheder i begge ender af banen. Første halvleg var uden scoringer, men med to Juventus-scoringer i første halvdel af anden halvleg, var det opad bakke for Atletico, der dog formåede at komme tilbage på scoringer af først Savic og tilsidst Herrera, der sørgede for det ene point i overtiden.

Real Madrid havde aldrig tabt til Paris Saint German før onsdagens møde, men én gang skal være den første – og sådan blev det. Den tidligere Real-angriber Angel di Maria nettede to gange for den franske hovedstadsklub, der udbyggede føringen i overtiden og vandt 3-0.

Næste runde i ChL med iberisk deltagelse:

1.10. Real Madrid – Club Brugge
1.10. Lokomotiv Moskva – Atletico Madrid
2.10. Barcelona – Inter
2.10. Zenit – Benfica
2.10. Valencia – Ajax