Store opgaver for iberiske UEFA-deltagere

Billede af Walkerssk fra Pixabay

Der er store opgaver i vente for de spanske og portugisiske klubber i de europæiske klubturneringer i fodbold i den kommende uge. De tre store spanske mandskaber kommer alle på gigant-opgaver allerede i gruppespillets første runde, mens Benfica har en lumsk hjemmekamp på programmet, og Valencia skal lade de interne problemer blive hjemme, inden de sætter kursen mod de britiske øer.

I Europa League er der fonuftige muligheder for de spanske mandskaber, mens de portugisiske får hænderne fulde.

CHAMPIONS LEAGUE, TIRSDAG 21:00

Benfica – RB Leipzig
Benfica skal spille op til deres bedste for at komme sejrrigt fra land i Champions League, når tyske RB Leipzig kommer på besøg i Lissabon. Gæsterne er ubesejrede i Bundeligaen og spillede i weekenden 1-1 mod selveste FC Bayern. Benfica har været overbevisende i den hjemlige liga, men tabte storkampen mod FC Porto, som er den hidtil eneste større modstander, de har mødt.

Chelsea – Valencia
Valencia har aldrig vundet over Chelsea, og selvom hjemmeholdet har været på slingrekurs i Premier League, så er det ingenting imod, hvad Valencia har været i La Liga. Chelsea lukker mange mål ind – også når modstanderne hedder Sheffield United og Norwich – men de scorer også en del. Så Valencia skal holde bedre tæt, end de gjorde i weekendens 5-2 nederlag mod Barcelona.

Dortmund – Barcelona
Det tyske hjemmehold har vist en imponerende målfarlighed i langt de fleste kampe i denne sæson. De har vundet tre af de fire kampe stensikkert med 5-1, 3-1 og 4-0, men at bundniveauet er lavt, viste sig mod Union Berlin, hvor Dortmund tabte 3-1. Efter sæsonpremierens nederlag mod Athletic Bilbao har Barcelona fundet formen, og med en storspillende Luis Suarez tilbage fra skade – og meldinger om comeback til Messi – er der masser af optimisme hos gæsterne, der også har det imponerende stjernefrø Ansu Fati som våben.

CHAMPIONS LEAGUE, ONSDAG 21:00

Atletico Madrid – Juventus
Diego Simeone havde nok gerne set en bedre optakt til Champions League end et 2-0 nederlag hos Sociedad. Men gæsterne fra Juventus har heller ikke set for skræmmende ud, selvom de er ubesejrede i Serie A. I weekend spillede Juventus 0-0 mod Fiorentina, og ellers er det blevet til et-måls-sejre over først Parma og siden Napoli. Atletico vandt en testkamp for fem uger siden med 2-1 over Juventus – det vil Simeone nok gerne sælge den for igen.

Paris SG – Real Madrid
Uanset hvor mange milliarder, der gennem tiden er postet i Paris Saint Germain, så har de aldrig formået at besejre Real Madrid. I denne sæson har den franske hovedstadsklub set solide ud og lukket meget få mål ind, men et nederlag til Rennes har givet panderynker. Panderynker er der også nok af hos Real Madrid, der har sneget sig til deres point med en vaklende defensiv, der er endnu mere udfordret på grund af karantæne til Ramos.

EUROPA LEAGUE, TORSDAG 19:00

Getafe – Trabzonspor
Efter sidste sæsons imponerende slutplacering er Getafe kommet skidt fra land i den nye sæson. Weekendens 1-1’er hos Betis var i sig selv et fornuftigt resultat, men Betis fik en mand udvist i midten af første halvleg og én mere i slutminutterne. Tre 1-1’ere i træk vidner om, at Getafe har svært ved at lukke kampene, og det samme gælder for gæsterne fra Trabzonspor, der har spillet to uafgjorte i træk i den tyrkiske liga.

PSV – Sporting
Sporting slider med resultaterne på udebane, og på Philips Stadion bliver det bestemt ikke nemt mod den hollandske storklub PSV, der endnu er ubesejret i Eredivisie og med en samlet målscore på 22-3 for sæsonens hidtidige kampe. Sporting kommer med en frisk uafgjort ude mod Boavista og inden da et nederlag hjemme mod Rio Ave. Det ser svært ud.

Qarabag – Sevilla
Det er ikke nemt at tage den lange rejse til Azerbaijan for at møde Qarabag i Baku. Men Sevilla er alligevel klare favoritter, for topholdet fra La Liga skal stadig være det stærkeste af de to, uanset flyrejse og fremmedartede forhold. Sevilla har gjort det flot i La Liga, og selvom Qarabag har vundet fire kampe på stribe, så skal det altså med i regnskabet, at de tabte kvalkampen ude mod nordirske Linfield, så det er til at finde huller i deres defensiv. Den tidligere Getafe-spiller Michel spiller for Qarabag ligesom landsmanden Quintana, der dog aldrig har spillet på højeste niveau i den spanske liga.

St. Liege – Guimaraes
Den tidligere belgiske stjernekeeper Michel Preudhomme står i spidsen for Standard Liege, der tager imod Guimaraes i Europa League-gruppespillet. Det ligner en relativt jævnbyrdig kamp med et lille plus til hjemmeholdet, der har været stærke i den belgiske liga, når modstanderne har været fra den nederste del af rækken. Til gengæld kunne de ikke hamle op med Anderlecht for to uger siden – Guimaraes har tilsvarende haft det svært mod de portugisiske tophold.

EUROPA LEAGUE, TORSDAG 21:00

Espanyol – Ferencvaros
Selvom Espanyol har slidt i det i den hjemlige liga, så er de den største favorit af de iberiske klubber i midtugen. De står overfor ungarske Ferencvaros, der ikke bør volde de store problemer. De ungarske mestre røg ud af Champions League-kvalen med eftertryk mod Dinamo Zagreb, og samlet sejr over Suduva fra Litauen i Europa League-playoff-runden skræmmer ikke.

FC Porto – Young Boys
Det bør kunne lykkes for FC Porto at snuppe alle tre point mod schweiziske Young Boys, men det er trods alt ikke en sejr, der kommer af sig selv. For Young Boys har løftet sig og er blevet til en magtfaktor i den aldeles fornuftige schweiziske liga. Ikke desto mindre er FC Porto for alvor kommet igang efter en sløj sæsonstart, der betød farvel til Champions League, og selvom det kun blev til sejr over Portimonense med nød og næppe i weekenden, så skal FC Porto hente tre point på hjemmebane.

Wolves – Braga
Det er næsten et rent portugisisk opgør, når Braga tager på besøg hos den nyrige engelske klub Wolverhampton. For Wolves har ikke færre end 8 portugisere i truppen, og med den portugisiske træner Santo Espiritu og tre spanske spillere i truppen i øvrigt, er det slet ikke umuligt, at der er flere iberiske spillere hos Wolves end hos Braga, der har 16 udlændinge at vælge imellem i deres trup. Begge hold kommer med to friske nederlag i bagagen. Wolves har tabt til Chelsea og Everton, mens Braga har tabt til Setubal og Benfica.