Spansk basket-triumf

Med en sikker finalesejr over Argentina kan Spanien kalde sig verdensmestre i basketball.

Billede af Steve Tulevski fra Pixabay

Det spanske basketball-landshold er for anden gang i historien verdensmestre. Ved VM i Kina var Spanien oppe mod Argentina i finalen søndag, og her blev det til en stensikker 20-points-sejr med Marc Gasol og Ricky Rubio i de stjerneroller, som de på forhånd var spået.

De store favoritter ved VM var USA, der overraskende røg ud allerede i kvartfinalerunden mod Frankrig, der siden tabte til Argentina i semifinalen.

Spanien kom lidt tøvende fra land i gruppespillet, hvor Tunesien blev besejret klart – men uden at overbevise. Herefter fulgte overraskende tætte kampe mod Puerto Rico, Iran og Italien, inden der for alvor var gode takter mod Serbien. I kvartfinalen vandt Spanien over Polen, inden der måtte overtid til, før Australien var besejret i semifinalen.

Finalen, der blev spillet i Beijing, blev vundet med 95-75 efter 43-31 ved pausen.