Sevilla fortsat ubesejret

Sevilla topper La Liga, mens Barcelona, Atletico og Real Madrid har samlet sig i forfølgerfeltet sammen med Bilbao og overraskelsen Granada.

Sevilla FC sikrede sig endnu en sejr i weekenden. Andaluserne topper La Liga foran de tre store klubber Atletico, Real Madrid og Barcelona – samt Athletic Bilbao og oprykkerne Granada.

Sevilla vandt i weekenden med 1-0 ude over Alaves på endnu et mål af Joan Jordan, der inden sæsonen blev hentet hos Eibar. Eibar kunne godt have brugt Jordan, da de hjemme tabte 2-1 til Espanyol, der havde Esteban Granero og Ferreyra som målscorere.

Atletico Madrid måtte give fortabt mod Real Sociedad, mens Real Madrid var ved at sætte en ellers stensikker sejr over styr mod Levante. Kampen endte 3-2 til hovedstadsklubben.

Efter en meget lovende sæsonstart måtte Athletic Bilbao skuffende nøjes med 0-0 ude mod oprykkerne fra Mallorca, og deres forspring til Barcelona er nu skrumpet til et enkelt point, efter at Barcelona vandt 5-2 over Valencia – blandt andet på en scoring af det 16-årige vidunderbarn Ansu Fati. Trods midtugens trænerskifte fik Valencia ikke rettet op på spillet og var aldrig rigtig tæt på at presse Barcelona.

Den bedste af de tre oprykkere har indtil videre vist sig at være Granada, der dog sled med at få noget ud af deres store overtag ude mod Celta Vigo. Hjemmeholdet fik to mand udvist i første halvleg, og selvom Granada misbrugte mange optræk til chancer, så var German Sanchez’ flotte hovedstødsscoring og Yangel Herreras fuldtræffer i trekanten nok til tre point.

Sociedads sejr over Atletico Madrid bringer dem op på syvendepladsen – godt hjulpet på vej af norske Martin Ødegaard, der endelig ser ud til at forløse sit potentiale, mens Levante hænger pænt på i tabellen trods 3-2 nederlaget til Real Madrid. Osasunas oprykkere er pænt placeret i midten af rækken efter 1-1 hos Valladolid, og efter en tung start ser Villarreal ud til at have fundet noget af det rigtige, efter sidste rundes 2-2-kamp Real Madrid og denne weekends 3-0 sejr ude over Leganes.

Alaves måtte atter gå fra banen uden at score, da de tabte 1-0 til Sevilla, og Alaves er efter fire kampe noteret for en målscore på bare 2-2. At klubben fra den baskiske hovedstad alligevel har samlet seks point er til gengæld temmelig imponerende.

I bunden har Getafe og Espanyol ikke fået de bedste optakter til den kommende uges gruppekampe i Europa League. Godt nok vandt Espanyol ude over Eibar, og Getafe fik uafgjort ude mod Betis, men begge hold ligger lige omkring nedrykningsstregen og skal nu holde fokus på flere turneringer. Leganes og Martin Braithwaite har endnu sæsonens første point gil gode, mens Pione Sisto og Celta Vigo også slider for at finde mål og point.

Resultater, 4. runde
Mallorca – Athl. Bilbao 0-0
Real Madrid – Levante 3-2
Leganes – Villarreal 0-3
Real Sociedad – Atletico Madrid 2-0
Barcelona – Valencia 5-2
Eibar – Espanyol 1-2
Alaves – Sevilla 0-1
Celta Vigo – Granada 0-2
Valladolid – Osasuna 1-1
Betis – Getafe 1-1

Stillingen efter 4. runde:
1 Sevilla – 10p
2 Atletico Madrid – 9p
3 Real Madrid – 8p
4 Athletic Bilbao – 8p
5 Barcelona – 7p
6 Granada – 7p
7 Real Sociedad – 7p
8 Levante – 6p
9 Osasuna – 6p
10 Villarreal – 5p
11 Alaves – 5p
12 Valladolid – 5p
13 Valencia – 4p
14 Mallorca – 4p
15 Betis – 4p
16 Celta Vigo – 4p
17 Espanyol – 4p
18 Getafe – 3p
19 Eibar – 1p
20 Leganes – 0p