Musiktip: David Otero

Med en fortid i prisvindende El Canto del Loco er David Otero som solidt blandt Spaniens største pop-navne.

Er du til veldrejede popsange, der fænger – men som samtidig har energi nok til, at du ikke føler dig indespærret – så er David Otero et godt bud på en ny spansk favorit.

Det er dog lidt af en overdrivelse at kalde den snart 40-årige madrilener for ny på den spanske musikscene. Helt tilbage i 1994 var han med til at starte bandet El Canto del Loco. Sammen med Dani Martin skabte han en succes, der udløste debutalbum i 2000 og en lang række spanske priser i de følgende 10 år.

I 2010 gik El Canto del Loco i opløsning, og David Otero udgav sin første soloplade “Nada Lógico”. Siden fulgte albums i 2011, 2014, 2017 og 2018, og særligt som liveartist har Otero skabt sig et imponerende ry som en artist, der giver sit publikum et unikt nærvær. Det er ikke hverdagskost i pop-branchen, men noget, som sikrer Otero et særligt kendetegn i den kulørte, spanske pop-verden.