Benfica og Porto måtte slide for sejrene

Billede af Ronny K fra Pixabay

Starten på den nye sæson i Portugal har ikke været helt så entydigt domineret af de tre traditionelle storklubber, som den plejer. Men Benfica, Sporting og FC Porto har nu taget plads i top 5, mens Sporting halter allerede hele fem point efter det overraskende tophold.

For oprykkerne fra Famalicao bliver ved at imponere. I denne weekend hentede de en 4-2 sejr over Ferreira, og oprykkerklubben er stadig ubesejret.

Et enkelt point efter dem kommer Benfica og FC Porto. Benfica vandt 2-0 over Gil Vicente, mens FC Porto først scorede sejrsmålet til 3-2 ude mod Portimonense dybt inde i overtiden.

Sporting satte igen point til på udebane, da Boavista var for vanskelige at knække i en kamp, der endte 1-1, og som betyder, at Boavista fortsat er et enkelt point foran Sporting.

De store målnæser sidder indtil videre på Benficas Pizzi, der har scoret 6 gange og på FC Portos Ze Luis, der er noteret for fem fuldtræffere. Med fire mål og to assists er Fabio Martins fra Famalicao dog også blandt de spillere, der gør sig bemærket i rækken.

Resultater, 5. runde
Setubal – Braga 1-1
Portimonense – FC Porto 2-3
Rio Ave – Tondela 2-4
Santa Clara – Moreirense 2-0
Maritimo – Belenenses 1-3
Guimaraes – Aves 5-1
Benfica – Gil Vicente 2-0
Famalicao – Ferreira 4-2
Boavista – Sporting 1-1