Portugal under pres i EM-kvalen

Portugal er under pres inden udekampene mod Serbien og Litauen i EM-kvalen.

Når Portugals landshold i den kommende uge spiller to kampe i EM-kvalifikationen, så er der ikke plads til fejltagelser. For med en elendig start på kvalifikationen, skal der hentes en sejr i Serbien lørdag og i Litauen tirsdag.

Portugiserne indledte med at spille 0-0 hjemme mod Ukraine for derefter at spille 1-1 hjemme mod Serbien. Det betyder, at portugiserne nu ligger næstsidst i puljen med blot to point for to kampe. Godt nok har de øvrige hold spillet flere kampe, fordi Portugal stod over i juni, hvor de vandt Nations League, men det gør alligevel, at Portugal må gå ind til den første kamp mod Serbien med panden mod muren.

Serberne har fire point for tre kampe, og de er normalt rigtig svære at besejre, når de selv har hjemmebane. Med en sejr over Portugal kan de bringe sig på fem points afstand. Så det bliver ikke nemt for portugiserne, der ser ud til at få det noget nemmere i periodens anden kamp, der står mod Litauen, der ligger på sidstepladsen.

Portugal har deres stjerner intakte til kampen – bortset fra Pepe, der har måttet melde afbud. Både Cristiano Ronaldo, Benfica-topscoreren Pizzi og Joao Felix fra Atletico Madrid er således klar til at tage kampen op for Portugal.

KOMMENDE KAMPE
07.09. 20:45 Serbien – Portugal (i Beograd)
10.09. 20:45 Litauen – Portigal (i Vilnius)

STILLINGEN
1. Ukraine – 4k, 10p
2. Luxembourg, 4k, 4p
3. Serbien, 3k, 4p
4. Portugal, 2k, 2p
5. Litauen, 3k, 1p