Liga Asobal er tilbage

Barcelona er storfavorit til det spanske håndboldmesterskab, mens Ademar Leon og La Rioja ligner kandidaterne til andenpladsen.

Billede af Oscar Aznar fra Pixabay

Den bedste spanske håndboldliga er klar til en ny sæson, når premiererunden spilles i den kommende weekend. Det er endnu engang Barcelona, der er storfavoritter til at vinde titlen, og mens man i fodbold taler om ‘La Otra Liga’, når man regner Barca, Real Madrid og Atletico fra, så er ‘La Otra Liga’ i håndboldsammenhæng, blot hvor man regner Barcelona fra.

Ademar León og La Rioja er de to hold, der ser ud til at skulle slås om andenpladsen, mens Granollers og Bidasoa Irún er outsidere til de øverste pladser. Fra de fem hold er der umiddelbart et enormt spring til de øvrige hold, hvor Ciudad Encantada og Huesca sammen Valldolid bør kunne holde fast i midterfeltet sammen med Benidorm og Anaitasuna.

Den tunge ende af tabellen ser ud til at blive Guadalajara, Nava, Sinfin, Puente Genil, Frigorificos og Puerto Sagunto.

Mest spændende opgør i første runde ser på papiret ud til at være kampen mellem Ademar León og Bidasoa Irun – et opgør mellem to af de forventede subtop-hold i rækken. I første kamp i León er hjemmeholdet favoritter, men de har tabt de to seneste indbyrdes opgør, hvoraf det ene blev spillet hjemme i León. Så intet er sikkert.

Det samlede kampprogram for første runde:

Fredag:
Barcelona – Anaitasuna
Ademar Leon – Bidasoa Irun

Lørdag:
Ciudad Encantada Cuenca – Puerto Sagunto
Sinfin – Huesca
Benidorm – Puente Genil
Nava – Valladolid
Frigorificos Morrazo Cangas – Granollers
La Rioja – Guadalajara