Pedro Sanchez forsøger atter at danne regering

Den fungerende premierminister præsenterer tirsdag et nyt forslag til regering.

Billede af falco fra Pixabay

Den fungerende spanske Premierminister Pedro Sanchez, der i snart et halvt år har forsøgt at danne regering, gør et nyt forsøg, som han præsenterer tirsdag, skriver El Pais.

Sanchez har tidligere forsøgt i flere omgange at danne regering med støtte fra venstrefløjs-partiet Podemos, men Podemos har hidtil krævet at være en del af en koalitions-regering. Parterne har ikke kunnet nå til enighed, og med to afstemninger imod sig har Sanchez ikke haft succes med at gå parlamentet til at godkende hans planer.

Det har betydet, at endnu et nyvalg har været undervejs, men Sanchez mener altså nu, at han har fundet formlen til at skabe flertal bag sig og dermed både undgå at have Podemos med i sin regering og undgå et nyvalg.