La Liga – 3. runde – opsamling

Opsamling af begivenhederne i tredje runde i La Liga

Billede af MoreLight fra Pixabay

30.08. Sevilla – Celta 1-1 (0-0)
Tilskuere: 37.787 på Sanchez-Pizjuan
81. 1-0 Vazquez
84. 1-1 Denis Suarez
Sevilla: Vaclik – Navas, Carrico, Diego Carlos, Reguilon – Banega, Fernando, Jordan (70. Vazquez) – El Haddadi (55. Gil), de Jong, Nolito (79. Lopez).
Celta: Blanco – Kevin (65. Mallo), Araujo (76. Costa), Aidoo, Olaza – Mendez, Lobotka, Beltran, Suarez – Aspas, Fernandez (53. Mina).

Det var ventet, at Sevilla ville lægge stort pres på de galiciske gæster i fredagskampen, og det var ventet, at hjemmeholdet ville tage alle tre point. Mens både Simon Kjær og Pione Sisto var helt udeladt fra trupperne, måtte holdkammeraterne dog slide for sagerne. Sevilla for at score mål – Celta for at holde stand. Første halvleg talte sit tydelige sprog med 11 Sevilla-afslutninger mod Celtas 0, men det var målløst ved pausen. Efter ubrudt Sevilla-dominans før pausen, måtte de nøjes med et klart overtag efter pausen, hvor indskiftede Vazquez dog måtte vente til 10 minutter før tid, inden han scorede det, der lignede et fortjent sejrsmål. Der skulle VAR-tjek til, før målet blev godkendt, og efter den virak satte Celta straks kurs modsat, hvor Denis Suarez modtog bolden i dybden og udplacerede Sevillas keeper til resultatet 1-1.


30.08. Athletic Bilbao – Real Sociedad 2-0 (2-0)
Tilskuere: 46.697 på San Mamés
11. 1-0 Williams
28. 2-0 Raul Garcia
Athletic: Simon – Capa, Alvarez, Martinez, Berchiche – Garcia, Lopez (67. Benat) – Cordoba (74. Ibai), Garcia, Muniain – Williams (76. Aduriz).
Real Sociedad: Moya – Zaldua, Llorente, Zubeldia, Munoz – Ødegaard, Illarramendi (37. Portu), Merino – Januzaj (78. Sangalli), Willian Jose (55. Isak), Oyarzabal.

Athletic Bilbao har fået en flot start på den nye sæson med sejr over Barcelona, uafgjort hos Getafe og nu sejr i det baskiske derby mod Sociedad. Over 45.000 tilskuere hyldede hjemmeholdet allerede efter 11 minutter, hvor Williams bragte Athletic i front, og et kvarters tid senere øgede Raul Garcia. Sammen med Capa var netop Raul Garcia en af de store oplevelser i kampen, hvor Athletic vandt en fuldt fortjent sejr, omend Sociedad havde bolden meget. Det var kun, når bolden kom på Bilbao-fødder, at det for alvor var farligt og kreativt.


31.08. Osasuna – Barcelona 2-2 (1-0)
Tilskuere: 16.742 på El Sadar i Pamplona
07. 1-0 Torres
51. 1-1 Fati
64. 1-2 Arthur
81. 2-2 Torres (Str.)
Osasuna: Ruben – Vidal, Aridane, Garcia (65. Ibanez), Estupinan – Torres, Merida (71. Moncayola), Oier, Garcia – Llamas (78. Villar), Avila.
Barcelona: Ter Stegen – Semedo (46. Fati), Pique, Lenglet, Alba – Roberto, Busquets, de Jong (82. Vidal) – Perez Sayol, Griezmann, Rafinha (53. Arthur).

Det var de unge indskiftere, der strålede mest blandt Barcelonas stjerner. Men det var ikke nok til at bryde Osasunas stime som ubesejret hjemme i Pamplona – en stime der snart runder halvandet år. Imponerende for Navarra-klubben, selvom de har været i næstbedste række i sidste sæson, men den rutinerede Roberto Torres, der er en af klubbens egne, åbnede målscoringen tidligt, inden det 16-årige kæmpetalent Fati kvitterede for sin indskiftning hos Barcelona i begyndelsen af anden halvleg. Brasilianske Arthur blev kort tid efter skiftet ind, og efter 64 minutter bragte han Barcelona foran 2-1. Torres var atter på pletten ti minutter før tid med en afgørende straffesparksscoring til 2-2.


31.08. Getafe – Alaves 1-1 (1-1)
Tilskuere: 10.806 på Coliseum Alfonso Perez
24. 1-0 Molina
31. 1-1 Joselu
Getafe: Soria – Suarez, Dakonam, Cabrera, Nyom – Fajr (57. Potillo), Arambarri, Timor (69. Bergara), Cucu – Molina, Mata (61. Angel).
Alaves: Sivera – Aguirregabiria, Laguardia, Ely, Duarte, Marin (68. Rioja) – Wakaso, Pina, Garcia (87. Rodriguez) – Vidal (77. Perez), Joselu.

Der var lidt af sidste sæsons snert over Getafe i hjemmekampen mod Alaves, for det var hjemmeholdet, der styrede begivenhederne og skabte det meste. Men det førte ikke til alverden – i hvert fald ikke efter at Molina havde bragt hjemmeholdet foran i midten af første halvleg. Føringen holdt ikke længe, inden Joselu udlignede for Alaves, og selvom Getafe skabte det meste i anden halvleg, så kom der ikke flere scoringer. Getafe har dermed fået en sæsonstart, der endnu lader noget tilbage at ønske i forhold til deres overraskende resultater i sidste sæson.


31.08. Levante – Valladolid 2-0 (0-0)
Tilskuere: 19.347 på Ciutat de Valencia
83. 1-0 Leon
90. 2-0 Morales
Levante: Fernandez – Miramon, Vezo, Postigo, Clerc – Rochinha (89. Cabaco), Vukcevic, Campana, Morales – Roger (64. Leon), Mayoral (78. Bardhi).
Valladolid: Masjo – Porro, Kiko, Salisu, Nacho (90. de la Fuente) – Plano, Michel (85. Tuhami), Fede, Rubio (71. Toni) – Unal, Guardiola.

Det var en fuldstændig jævnbyrdig affære, da Levante tog imod Valladolid på deres velbesøgte hjemmebane i Valencia. Her har Levante en opbakning, de fleste konkurrenter under topstriden ville misunde, og måske var det den, der gav Levante det sidste overtag i slutminutterne. Det var nemlig først syv minutter før tid, at indskiftede Sergio Leon bragte hjemmeholdet foran, og Morales kunne lukke kampen i overtiden med sin scoring til 2-0.


31.08. Betis – Leganes 2-1 (0-0)
På Benito Villamarin i Sevilla
50. 0-1 Braithwaite
54. 1-1 Loren
61. 2-1 Fekir
Betis: Robles – Emerson, Mandi, Sidnei, Alfonso – Carvalho, Guardado – Joaquin, Fekir, Canales – Loren.
Leganes: Cuellar – Bustinza, Omeruo, Siovas – Perez – Navarro, Oscar, Mesa, Silva – Braithwaite, En Nesyri.

Den danske landsholdsangriber Martin Braithwaite åbnede målscoringen og skabte optimisme hos sit ellers så trængte Leganes-hold, der jagtede første point. Betis har ligeledes fået en skidt start på sæsonen, og Sevilla-klubben havde meget at bevise foran hjemmepublikummet. Det kom til udtryk i et markant overtag før pausen, og det var da også stik imod spil og chancer, da Braithwaite åbnede scoringen. Blot fem minutter senere fik Loren udlignet for hjemmeholdet, og nyindkøbet Fekir, der er kommet til fra Lyon, sørgede for scoringen, der gav tre fortjente men alligevel hårdt tilkæmpede point til hjemmeholdet.


01.09. Valencia – Mallorca 2-0 (1-0)
Tilskuere: 40.441 på Mestalla
43. 1-0 Parejo (str.)
57. 2-0 Parejo (str.)
Valencia: Cillessen – Wass, Garay, Diakhaby, Gaya – Torres (73. Cheryshev), Parejo, Coquelin, Guedes – Rodrigo (63. Gomez), Gameiro (84. Lee Kangin).
Mallorca: Reina – Sastre, Valjent, Raillo, Agbenyenu – Rodriguez (64. Salibur), Baba, Sevilla, Junior – Febas (64. Trajkovski) – Budimir (79. Kubi).

Daniel Parejo og hans sikre straffesparksfod blev afgørende, da Valencia tog imod oprykkerne fra Mallorca. Først var det et benspænd i feltet, da gav et straffespark i slutningen af første halvleg, og godt 10 minutter inde i anden halvleg havde Lago Junior hånd på bolden i Mallorca-feltet, og så kunne Parejo endnu engang sende bolden i nettet fra straffesparkspletten. Mallorca var dog overraskende godt med i kampen, som de godt kunne have fortjent point med hjem fra, men afslutningerne var ikke skarpe nok, selvom der var en del af dem. Valencia fik dermed tre tiltrængte point til samlingen, der indtil videre ikke har været imponerende.


01.09. Atletico Madrid – Eibar 3-2 (1-2)
Tilskuere: 56.664 på Wanda Metropolitano
07. 0-1 Charles
19. 0-2 Arbilla
27. 1-2 Joao Felix
52. 2-2 Vitolo
90. 3-2 Thomas
Atletico Madrid: Oblak – Trippier, Gimenez, Hermoso, Renan Lodi – Koke, Saúl, Llorente (46. Vitolo), Lemar (78. Riquelme) – Joao Felix (84. Thomas), Costa.
Eibar: Dmitrovic – Tejero, Ramis, Alvarez (55. Oliveira), Arbilla – Diop, Exposito – Leon (86. Correa), Orellana, Inui – Charles (53. Kike).

Det holdt hårdt for Atletico Madrid, der måtte helt ind i overtiden for at sikre sig den ellers så oplagte hjemmesejr over Eibar. De baskiske gæster åbnede målscoringen allerede efter syv minutter ved Charles og efter 19 minutter udbyggede gæsterne, da Arbilla overraskede værterne. Den portugisiske wonder-boy Joao Felix reducerede ti minutter senere og kort inde i anden halvleg udlignede indskiftede Vitolo. Atletico fik ikke skabt helt så klar dominans som ventet, og derfor skulle kampen altså helt hen til overtiden, inden Thomas sikrede sejren.


Espanyol – Granada 0-3 (0-1)
Tilskuere: 20.870 på RCDE Stadium i Barcelona
13. 0-1 Puertas
68. 0-2 Fernandez
74. 0-3 Azeez
Espanyol: Lopez – Corchia, Naldo, Calero, Vila – Sanchez (71. Ferreyra), Roca, Darder – Melendo, Wu Lei (67. Calleri), Vargas.
Granada: Silva – Diaz, Duarte, Sanchez, Quini – Herrera, Montoro – Puertas, Vico (56. Azeez), Machis (77. Martinez) – Soldado (67. C. Fernandez).

Espanyol skulle forsøge at bygge videre på den europæiske succes, der har sendt dem i Europa League-gruppespillet, men som også har kostet i de første runder i ligaen. De offensive ændringer i truppen har endnu ikke fungeret i La Liga, og det gjorde de heller ikke mod Granada, hvor Espanyol var ualmindeligt uskarpe. Gæsterne var tilgengæld ligeså målfarlige som i åbneren mod Villarreal, og Puertas, der spillede en flot første halvleg, scorede til 1-0 efter 13 minutter. Efter pausen kunne Sevilla-lejede Carles Fernandez udbygge føringen, inden Azeez smukt kvitterede for sin indskiftning med scoringen til 3-0 på fin assist fra Darwin Machis, der startede inde.


01.09. Villarreal – Real Madrid 2-2 (1-1)
Tilskuere: 20.128 på La Ceramica i Villarreal
12. 1-0 Moreno
45. 1-1 Bale
74. 2-1 Gomez
86. 2-2 Bale
Udvisning: Bale, Real Madrid (90.)
Villarreal: Fernandez – Gaspar, Albiol, Torres, Quintilla – Iborra, Cazorla – Chukwueze, Gomez, Ekambi – Moreno.
Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos, Mendy – Lucas, Casemiro, Kroos, Bale – Jovic, Benzema.

Real Madrid har det ofte svært i Villarreal, og med blot to sejre i de seneste syv indbyrdes kampe på Villarreals hjemmebane, var en sejr til hovedstadsklubben ikke nødvendigvis så nærliggende, som man umiddelbart skulle tro. Og Moreno gjorde det endnu mere vanskeligt for gæsterne, da han efter 12 minutter bragte hjemmeholdet i front. I slutningen af første halvleg fik Gareth Bale udlignet, men Villarreal fortsatte med at bide godt fra sig. Moi Gomez viste igen sin stærke form i begyndelsen af den nye sæson ved at score til 2-1 efter 74 minutter, og Bale måtte atter være redningsmand kort før tid med udligningen til 2-2. Herefter fik waliseren skrabet to gule kort til sig på ganske få minutter, og han gik derfor fra en helterolle til at skabe malurt i bægeret i kampen, der endte med et enkelt point til hver.


STILLINGEN EFTER 3. RUNDE
1. Atl. Madrid – 9p
2. Sevilla – 7p
3. Athl. Bilbao – 7p
4. Levante – 6p
5. Real Madrid – 5p
6. Osasuna – 5p
7. Alaves – 5p
8. Barcelona – 4p
9. Granada – 4p
10. Valencia – 4p
11. Celta Vigo – 4p
12. Valladolid – 4p
13. Real Sociedad – 4p
14. Mallorca – 3p
15. Betis – 3p
16. Villarreal – 2p
17. Getafe – 2p
18. Eibar – 1p
19. Espanyol – 1p
20. Leganes – 0p