Famalicao topper i Portugal

Oprykkerne Famalicao topper i Portugal foran Benfica og FC Porto.

Billede af Free-Photos fra Pixabay

Selvom det aldrig er oplagt eller logisk, at en oprykker tager en plads i toppen af deres nye række, så forudsagde vi faktisk her på sitet, at Famalicao sagtens kunne blive sæsonens store positive overraskelse. Om det også ender sådan er selvfølgelig meget tidligt at sige, men den nordportugisiske klub er kommet flot fra land.

I denne weekend blev det til en fin udesejr over Aves, der blev besejret med 3-2 på trods af et rødt kort allerede efter 28 minutter. Dermed er Famalicao ubesejret med tre sejre og en uafgjort. Storklubberne Benfica og FC Porto følger lige efter i tabellen. Begge vandt sikre sejre i weekenden mod Europa-travle modstandere – henholdsvis med 4-0 ude over Braga og 3-0 hjemme over Guimaraes.

Boavista vandt ude over Belenenses og bragte sig på fjerdepladsen, mens Sporting overraskende tabte 3-2 hjemme mod Rio Ave og deler femtepladsen med Moreirense, der vandt 1-0 hjemme over Portimonense. Rio Ave er på syvendepladsen, mens Tondelas ene point efter 0-0 hjemme mod Santa Clara bringer dem på ottendepladsen med samme pointtal som deres modstander.

Også Gil Vicente er noteret for fem point efter 0-0 mod Setubal, der endnu ikke har scoret i denne sæson – Maritimo kom op på fire point med en sejr over bundproppen Ferreira. Benficas Pizzi topper topscorerlisten med fem scoringer, mens Ze Luis fra FC Porto har nettet fire gange.

I næstbedste række er Covilha kommet stærkt fra land med 12 point for 4 kampe – blandt andet på tre scoringer af Castanheira. Farense og Chaves følger efter med ni point hver, mens Casa Pia og Oliveirense hænger gevaldigt under nedrykningsstregen med blot et enkelt point hver i de første fire opgør.