Musik-tip: IZAL

Izal er et rockband fra Madrid med en lyd, der minder om britiske Editors, og som er ligeså episk og storladen.

Den spanske rockgruppe Izal har en lyd og en stemning, der virker mere britisk og amerikansk, end den virker spansk. En af de mest nærliggende referencer er det engelske band The Editors, for den kraftfulde vokal, stemningsfulde opbygning af numrene og den blændende historie-fortælling gør både Editors og Izal til noget helt særligt.

Albummet Autoterapía udkom sidste år, og bandet spiller en stribe koncerter henover efteråret. De kommer både til Berlin og Paris, men hvorfor ikke tage en tur til Spanien for at opleve dem i stedet. Her spiller de i Cuenca (30.8.), Albacete (31.8.), Baza/Granada (7.9.), Madrid (14.9.), Mérida (20.9.), Lugo (21.9.), Cordoba (11.10) og Alicante (19.10.).

Et af de mange fremragende numre fra det nyeste album er den fantatiske historie om manden, der gerne ville flyve væk, men som ikke vidste hvordan. Det er sådan, titlen “La Increíble Historia del Hombro Que Podía Volar Pero No Sabía Cómo” kan oversætte direkte.