Super underholdning – og ganske ligetil

Fugitiva – eller Flugtplanen på dansk – er spansk underholdning med action og drama.

Det er den rutinerede spanske filmmager Joaquin Oristrell, der står bag serien Fugitiva (Flugtplanen), som kan findes på Netflix. Og det viser sig relativt hurtigt, at serien er skabt af en mand, der ved hvad han laver.

Historien er godt sammensat, handlingen er medrivende og persongalleriet er fuld af lige dele afsky og sympati – ligesom der ofte opstår tvivl om, hvem der egentlig er de gode og de onde.

Det er med til at give serien et godt drive og en solid binge-effekt, og hovedrollen spilles kompetent og dygtigt af Paz Vega. Hun spiller den undertrykte hustru til en stenrig mexicansk forretningsmand. Da hun tilsidst beslutter sig for at forlade sin mand, er hun nødt til at fingere en kidnapning af hende selv og parrets børn, for at hun kan slippe væk.

Flugten bliver imidlertid alt andet en nem, og de mange komplikationer, venner, fjender og problemstillinger, der følger, sender hende og børnene ud i en verden, hvor de aldrig ved, hvem de kan stole på, og hvem de skal holde sig fra.

Skulle jeg pege på en reel svaghed ved serien, så er det, at den godt kunne bruge en lidt stærkere bund af budskaber. Denne del er meget ligetil og gennemskuelig, og giver ikke den store anledning til stillingtagen.

Men underholdningsværdien er i top, og den lever fint i åbningssæsonen. Der er lagt op til, at der kan komme en ny sæson, og her vil jeg være lidt skeptisk overfor, om handlingen kan bære en ny drejning og en videreudvikling.

Skal du have solid spansk underholdning med drama, action og masser af tempo, så er Fugitiva et godt valg.