Legenden behøvede kun fem minutter

Legenariske Aduriz nåede at røre bolden én gang – et saksespark, der sikrede Athletic en 1-0 sejr over Barcelona.

Billede af Ronny K fra Pixabay

16.08. 21:00
Athletic Bilbao – FC Barcelona 1-0 (0-0)

Tilskuere: 47.693 tilskuere på San Mamés i Bilbao
89. 1-0 Aduriz
Athletic: Simon – Capa, Alvarez, Nunez, Berchiche – Lopez (81. Benat), D. Garcia – De Marcos (66. Sancet), R. Garcia, Muniain – Williams (88. Aduriz).
FC Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Pique, Lenglet, Alba – Roberto (76. Perez), de Jong, Alena (46. Rakitic) – Dembele, Suarez (37. Rafinha), Griezmann.

Athletic Bilbao fik en perfekt start på den nye La Liga-sæson, da de regerende mestre fra FC Barcelona blev sendt fra Baskerlandet med et 1-0 nederlag. Det lignede ellers længe en 0-0-kamp. Barcelona var uden en skadet Messi, og Luis Suarez måtte tidligt udgå med en skade.

Så var det op til nye folk som Griezmann og De Jong at skabe tingene – sammen med Dembele og Rakitic, da han blev skiftet ind. Det gav blot to afslutninger indenfor målrammen, hvilket dels vidner om, at Barcelona mangler noget, før kampformen er der, men også om, at Athletic Bilbao var sublimt forberedt til kampen.

Baskerne havde blot 27% af boldbesiddelsen men kom til ligeså mange chancer som gæsterne – og var skarpere i afslutningerne. Kontinuiteten i den baskiske klub gjorde hver eneste aktion velgennemtænkt – måske bortset fra en alvorlig fejlaflevering efter 33 minutter, som den skadede Luis Suarez sendte på stolpen.

Eneste reelle spørgsmålstegn i Bilbao-truppen var, om den unge målmand Unai Simon havde overhalet Herrerin i målet, og her faldt valget på den 22-årige keeper. Fremme på banen kneb det lidt for Iñaki Williams og Munain at få afslutningerne til at sidde godt nok, så Williamd var ikke tilfreds med sig selv, da han kort før tid blev erstattet med den 38-årige legende Aduriz.

Hans første – og vel også eneste – boldberøring blev også kampens mest betydningsfulde. Højrebacken Capa kom med frem og lagde et indlæg til Aduriz, der på kanten af feltet udførte et halvt liggende saksespark, som sad sikkert i nettet bag Ter Stegen. Et formidabelt mål fra en af Baskerlandets helt store helte – tre point til Athletic og en sæsonstart for FC Barcelona, der ikke blev helt som ønsket.