Guimaraes skal til Luxembourg

Guimaraes møder Jeunesse Esch fra Luxembourg i Europa League-kvalen.

Billede af Jan-Niklas Kö fra Pixabay

Den første portugisiske klub, der skal i kamp i UEFA’s turneringer, bliver Guimaraes i kvalifikationen til Europa League. Her bliver modstanderen fra Luxembourg.

På sidste spillerunde i den portugisiske liga, sikrede Guimaraes sig billet til europæisk fodbold i den kommende sæson med en femteplads i ligaen. Nu er der sat modstander på den første kvalifikationsrunde, portugiserne træder ind i.

Modstanderen bliver Jeunesse Esch fra Luxembourg, der tog billetten til Europa med en tredjeplads i Luxembourgs bedste række. Jeunesse Esch indledte allerede deres europæiske eventyr i første kval-runde, hvor det blev 0-0 i hjemmekampen mod Tobol fra Kazakhstan. I returkampen i den tidligere Sovjet-republik, fik Jeunesse Esch 1-1 og sikrede dermed overraskende avancement på reglen om flest scorede udebanemål.

Første kamp spilles i Luxembourg 25. juli, mens der er returkamp i Portugal ugen efter.