Kan Dépor rejse sig?

Deportivo La Coruña har været en næsten fast bestanddel af La Liga i 30 år. Nu står klubben overfor anden sæson i træk på anden klasse.

Billede af Ronny K fra Pixabay

Som en af Galiciens traditionelle stoltheder, gør det ondt på klubbens fans, at Deportivo La Coruña ikke formåede at vende tilbage til La Liga denne sommer. I stedet står storklubben nu overfor endnu en sæson, hvor modstanderne er mindre prominente, og tilmed skal der findes nye måder at score målene på.

For topscoreren Quique Gonzales, der sluttede som 2’er på topscorerlisten, er solgt til Eibar. Carlos Fernandez, der var den La Coruña-spiller med næstflest mål, er vendt tilbage til Sevilla, som han var lejet i – og dermed skal klubben genopfinde offensiven. Også den centrale midtbane vil lide under savnet af den solgte styrmand Expósito, der har været med til at holde danske Michael Krohn-Dehli på bænken og tribunen det meste af sæsonen. Krohn-Dehli er derfor også fortid i La Coruña.

I de seneste 28 år har Dépor – bortset fra tre sæsoner – været fast inventar i La Liga. De to første nedrykninger blev straks trodset med hurtige og sikre oprykninger. Men sådan gik det altså ikke denne gang. Efter nedrykningen i sommeren 2018 var et par af klubbens dyreste spillere klar til at skifte til hold i den bedste række, men for at spare lønudgifterne men stadig eje spillerne, når den ventede genoprykning blev en realitet, endte det med at Juanfran, Pier og Rolán blev udlejet i stedet.

De er nu tilbage i Galicien, men spørgsmålet er, om klubben kan holde på dem. Rolán kan være løsningen på det offensive problem, ligesom den japanske midtbanespiller Shibasaki, der er hentet i Getafe og den offensive midt Ager Aketxe, der er kommet til fra Cádiz, vil skulle løfte et relativt stort ansvar.

Med et mesterskab og otte øvrige top 3-placeringer indenfor de seneste 25 år, har manager Juan Antonio Anquela en stor tradition at leve op til, når han skal forsøge at genrejse Galiciens stolthed, så de store lokalbrag mod Celta Vigo kan genopleves på fineste hylde. Indtil da må Dépor nøjes med at spille lokalopgør mod knap så attraktive Ponferradina, der er rykket op fra Segunda B som nærmeste galiciske udfordrer til La Coruña.