Tre nye UNESCO-sights i Portugal

Palacio de Mafra, Bom Jesus og Machado de Castro-museet er nu på UNESCO-listen.

Billede af rafael_g_fernandes fra Pixabay

I Portugal kan tre nye lokationer nu glæde sig over at være optaget på UNESCO’s World Heritage-liste. Anerkendelsen af historisk betydning for de tre områder er med til at øge den turistmæssige opmærksomhed på dem, og dermed har Portugal endnu et par argumenter, der trækker, når næste ferie skal vælges.

De tre steder er Palacio de Mafra, der er et slot fra 1700-tallet, som ligger lidt udenfor Lissabon. Bom Jesus do Monte (bill.) er et helligt område med kirke og park, der ligger nær Braga i det nordlige Portugal, og den tredje UNESCO-titel går til Machado de Castro-museet i Coimbra.

Alle tre steder er velkendte turistattraktioner for dem, der bruger lidt tid på at sætte sig ind i de historiske seværdigheder i Portugal – men med pladsen på UNESCO-listen vil der formentlig være endnu flere, der opdager dem.