Spaniernes foretrukne strande

Billede af Anne & Saturnino Miranda fra Pixabay

Du har måske dine egne favoritter. Og i rejsebrochurer fra rejsebureauer og eventyrere, kan du finde en masse inspiration, når du skal finde de bedste steder at springe i havet.

Men hvorfor ikke lytte til spanierne selv, når vi skal finde de bedste strande? Det har du mulighed for at gøre sammen med avisen El País, der har bedt spanierne kåre deres 10 favoritstrande.

Det er en liste, der giver stor lyst til at komme en tur til Cádiz, der har hele tre strande med på listen. Mens vi danskere ofte foretrækker at tage til Malaga og besøge strandene langs kysten mellem Malaga og Gibraltar, så snupper spanierne altså nogle kilometer ekstra og tager videre vestpå. Mellem Gibraltar og den portugisiske grænse finder vi Huelva og Cádiz, der byder på masser af strans-skønhed.

Almería er også repræsenteret tre gange på listen, mens en af de mindre øer ved Mallorca – Formentera – har en enkelt strand med på listen. De øvrige finder du – overraskende for dem, der ikke har været på de kanter – strande fra den nordlige kyst. Pontevedra, Lugo og San Sebastián (med La Concha-stranden på billedet) er nemlig også højt placeret blandt spaniernes favoritstrande.

Du kan finde listen – med fristende billeder – lige her.