Politisk dødvande kan give nyvalg

Spanierne skal måske til nyvalg i november.

Billede af Thanks. All my pics are free! fra Pixabay

Sandsynligheden for, at spanierne skal til nyvalg i november er stigende. Siden parlamentsvalget i april er det nemlig ikke lykkedes at nå til enighed om en ny regering.

Den fungerende Premierminister Pedro Sanchez fra det socialdemokratiske PSOE har længe ført forhandlinger med venstrefløjspartiet Unidas Podemos, men Sanchez og Podemos-leder Pablo Iglesias er langt fra enige.

Begge parter beskylder hinanden for at have et forkert fokus i forhandlingerne, og mens Iglesias vil have sit parti som en del af regeringen, vil Pedro Sanchez ikke have dem med i en koalitionsregering.

Sanchez beskylder, ifølge avisen El País, Iglesias for at have mere fokus på konstitueringen af regeringen end på den politik, der skal føres, og derfor ser det ikke ud til, at de to parter kan nå til enighed.

Hvis spanierne skal til nyvalg, vil det være anden gang på tre år, at et parlamentsvalg har måttet gå ud i en ekstra omgang. I 2016 skulle der også et nyvalg til, inden der kunne dannes regering.