Bliver det rent spansk finale?

Der er spansk deltagelse ved begge semifinaler i Wimbledon.

Billede af moerschy fra Pixabay

Mens det hurtigt var slut med spansk deltagelse i damesingle ved Wimbledon, er der anderledes succes hos herrerne. Her er nemlig spansk deltagelse i begge semifinaler – men både Rafael Nadal og Roberto Bautista får deres sag for, hvis de skal nå finalen.

Bautista har haft heldet med sig i lodtrækningen og udviklingen af turneringen, og han har endnu tilgode at stå overfor de allerbedste modstandere. I kvartfinalen var det argentinske Guido Pella, der stod på den anden side af nettet, og den på papiret meget lige kamp, endte med spansk sejr.

Pella er nummer 26 i verden og pressede Bautista, der er nummer 22, i de tre første sæt. Bautista vandt første sæt med 7-5 og andet sæt med 6-4, inden Pella tog sig af tredje sæt med cifrene 6-3. I fjerde sæt brød Bautista argentinerens serv til stillingen 3-1, og derfra tog han den lige vej til sejr, som han sikrede ved første matchbold til 6-3.

Rafael Nadal havde overkommelig modstand i sin kvartfinale, da den amerikanske nr. 65 på verdensranglisten, Sam Querrey, blev besejret i tre sæt med 7-5, 6-2 og 6-2. Nadal står nu overfor Roger Federer i et brag af en semifinale mellem verdens nr. 2 og 3. I spillernes fem seneste møder har Federer vundet de fire, mens Nadal kan se tilbage på en tre-sæts-sejr ved seneste møde. Det var i semifinalen i French Open – men nu er underlaget et andet, og sikkert mere passende for Federer.

Bautista får fornøjelsen af verdensranglistens nummer et, Novak Djokovic. Bautista har vundet begge de to seneste opgør, som dog begge har været spillet på hardcourt, og det vil være en decideret sensation, hvis han kan gøre kunststykket efter.