Medrivende spansk gangster-drama

Serien, der på dansk hedder “Et uautoriseret liv”, er fyldt med action, intriger – og masser af Galicien.

Den spanske serie Vivir Sin Permiso er blandt de rigtig spændende spanske bekendtskaber, der for tiden findes på Netflix. Serien, der med danske undertekster hedder “Et Uautoriseret Liv”, foregår i Galicien, hvor rigmanden og narkobaronen Nemo Bandeira styrer samfundet i og omkring byen Oeste.

Den slags medfører selvfølgelig fjender, familiestridigheder, kærlighedsbøvl og en hel masse action. Ikke mindst da Nemo Bandeira får konstateret Alzheimer og pludselig bliver sårbar og usikker, samtidig med at vennerne strides om hans magt og værdier og fjenderne lurer, at der er sprækker i den ellers så skudsikre mur omkring ham.

Hvis du er nysgerrig på Spanien, er det en serie, der viser Galicien fra sin barske, smukke, charmerende og insisterende side. Er du bare til god underholdning, så er der masser at komme efter i denne serie, der lever højt på fine skuespillerpræstationer. José Coronado spiller hovedrollen på stærk og autoritær vis, mens Alex Monnér er overbevisende i rollen som outsider-sønnen Carlos, der er homoseksuel og stofafhængig og således på alle måder er familiens sorte får.

Seriens første sæson består af 13 afsnit, og de er tilgængelige på Netflix. Ifølge spanske medier skulle der være en Sæson 2 parat til os i løbet efteråret 2019.