Politi afviser LGBT-vold mod politikere

Ciudadanos-poltikere følte sig angrebet ved weekendens Pride-parade i Madrid.

Billede af falco fra Pixabay

Det politiske parti Ciudadanos er flere steder kommet i modvind, fordi de i både Madrid og Andalusien har skabt tætte bånd til partiet VOX, der befinder sig på den yderste højrefløj. Det udviklede sig ved weekendens Pride-parade i Madrid til, at politikere fra partiet blev mødt af demonstrationer.

På trods af opfordringer til at blive væk, valgte en gruppe Ciudadanos-politikere alligevel at slutte sig til Pride-paraden, og her blev de stoppet af omtrent 20 demonstranter, der satte sig på gaden foran dem og holdt dem fra at gå videre.

Ifølge avisen El País blev politikerne mødt med slagord som ‘dette er hvad der sker, når man arbejder sammen med fascister’, og politikerne beskyldte efterfølgende demonstranterne for at have opført sig voldeligt og kastet en lang række genstande efter dem, inden politiet måtte gribe ind og eskortere politikerne væk.

Politiet i Madrid afviser dog beskyldningen og fortæller, at de udelukkende har registreret, at der er sprøjtet med vandpistoler, og at politiet på intet tidspunkt måtte gribe ind. Et par civilklædte betjente fulgte politikerne, men uden at de gav ordrer til, at politikerne skulle forlade paraden.

Ciudadanos-politikerne beskylder LGBT-folkene for at være intolerante mennesker med fascistiske tilbøjeligheder – mens LGBT-repræsentanter beskylder Ciudadanos’ samarbejdspartnere i VOX for at være fascister, efter at de har indledt arbejdet for at tilbagerulle en del af de rettigheder, LGBT-miljøet ellers har fået indført i Spanien.