Fuenlabrada får svær debut-sæson

Der er udsigt til en vanskelig sæson for Fuenlabrada, der debuterer i næstbedste række.

Billede af Michal Jarmoluk fra Pixabay

Når CF Fuenlabrada omkring 18. august løber på banen til sæsonpremiere, så er det samtidig debut i den næstbedste række for den madrilenske forstadsklub. I de snart 45 år, der er gået siden ‘Fuenla’ blev stiftet, har Segunda Division B været bedste placering, og selvom det er blevet til et par playoff-pladser om oprykning, så er det ikke lykkedes før nu.

Holdet vandt sin række i Segunda Division B i sidste sæson, og nu står den altså på store lokalopgør mod Rayo Vallecano og Alcorcón, der altid har haft lidt flere muskler at spille med, end de blå fra den yderste sydvestlige kant af hovedstaden.

Meriterende pokal-exit

Der er ikke de store historiske nedslag at gøre i Fuenlabradas historie. Det er ikke en klub, der har udviklet store spillere, skabt enorme sensationer eller på anden måde gjort særligt væsen af sig. En plads i hovedturneringen i den spanske cup i 2017-2018 har været den mest bemærkelsesværdige bedrift, og her fik forstaden en forsmag på fodboldmæssig storhed, da de trak selveste Real Madrid som modstander. Det gik hæderligt – med et 2-0 nederlag i første kamp og en meriterende 2-2’er i returkampen.

De største navne, der falder i øjnene, når man kigger Fuenlabradas historie igennem, er Cosmin Contra. Som spiller nåede han over 70 landskampe for Rumænien, og hans klubkarriere bragte ham blandt andet forbi Atletico Madrid. Han har aldrig spillet for Fuenlabrada, men han var i en kort overgang cheftræner i klubben i 2012, hvor Fuenla fristede en tilværelse i fjerdebedste række.

Spændende men uprøvet offensiv

Angriberen Cedric Omoigui, der er halvt spansk og halvt nigeriansk, blev sidste sæsons topscorer med 11 mål. Han er en af de spillere, klubben skal have i højeste gear, hvis det skal lykkes at overleve første sæson i La Liga 123. Kantspilleren Iban Salvador er kommet til fra Celta Vigos reservehold, og han kan komme til at gøre en forskel, ligesom midtbanestyrmanden Randy Nteka er vigtig for sammenhængen på holdet.

Fuenlabrada indleder en formentlig rigtig svær sæson på udebane mod Elche den 18. august.