Legenden om rockbandet, der forsvandt

Den spanske rockgruppe Supersubmarina holder sig stadig under radaren.

Guitarrock med masser af melodisk talent og charme. Det var, hvad der knyttede sig tæt til den spanske gruppe Supersubmarina, og som gav bandet en stor popularitet på relativt kort tid. Siden 2016 har der været stille om bandet, og det er usikkert, om de nogensinde kommer til at stå på scenen igen efter en alvorlig trafikulykke, der stadig påvirker bandets fysiske tilstand.

Bandet fra Baeza (i nærheden af Granada i Andalusien) har ikke ladet meget høre, siden den skæbnesvangre aften, da deres tourbus kolliderede med en varevogn efter en koncert i Valencia. Alle medlemmer røg på hospitalet, og angiveligt har de været så svært tilskadekomne, at de flere år efter ulykken fortsat var under genoptræning. Både fysiske skavanker, tale- og stemmebesvær har efter sigende præget bandet, der har holdt sig helt under mediernes radar.

Debutalbummet “Electroviral” udkom i 2010, og to år senere var opfølgeren “Santacruz” klar. I 2014 udkom “Viento de Cara” og året efter livealbummet “BCN”.

Det menes, at der allerede ligger et album mere klar i skuffen, men at det aldrig nåede at blive udgivet før ulykken i 2016. Om det nogensinde udkommer, er ikke til at vide – ligesom det er usikkert, om bandet nogensinde finder sammen på scenen igen.

De officielle medier fra bandet er ikke blevet opdateret mere end enkelte gange i de seneste tre år, og enkeltmedlemmerne er ikke meddelsomme på deres egne sociale medier. Forsangeren Chino lagde i april 2018 et opslag på Instagram, hvor han siddende med en guitar lover, at han langsomt og roligt er på vej til at komme sig.

Det samme var meldingen i februar 2019, hvor bandet pludselig gav lyd fra sig på deres Instagram, for at takke for salget af deres tre albums, der alle har opnået guld-status i Spanien. Her forlyder det igen, at de arbejder sig tilbage efter de skader, de fik ved ulykken.

Supersubmarina er ufrivilligt blevet en hemmelighed og en legende i spansk rockmusik. Hvad der kommer til at ske i de næste kapitler – og om der nogensinde bliver åbnet op for flere historier om ulykken og bandmedlemmerne, er ikke til at vide. Men heldigvis har vi stadig deres tre fremragende albums.