Madrid-borgere demonstrerer

60.000 Madrid-borgere var mandag på gaden for at forsvare ny anti-forurenings-lov.

Mandag var op mod 60.000 borgere ifølge avisen El País på gaderne i Madrid i kampen for at holde forurening på et minimum. Den tidligere borgmester havde indført bøder for tung trafik i hovedstaden, men efter udnævnelsen af en ny borgmester, er bøderne blevet sat i bero.

Den nye konservative borgmester Martinez-Almeida, der netop har overtaget embedet fra venstrefløjs-borgmesteren Manuela Carmena, har som noget af det første besluttet at sætte den nye anti-forurenings-lov i bero frem til september.

Carmena indførte loven for at begrænse mængden af tung trafik i den spanske hovedstad, og op mod 60.000 madrilenere valgte mandag at vise deres sympati med planerne om en mindre luft-forurenet hovedstad.

Det område i Madrid, der har været underlagt den nye lov, er under 5 kvadratkilometer stort, og tidligere har der været kritik af, at loven ikke var mere omfattende og dækkede et større område af hovedstaden. I stedet er den altså nu sat helt i bero – til fortrydelse for store dele af Madrids befolkning.