Zoco – traditionel og trendy

Den lakridsprægede Zoco-likør fra Navarra-provinsen er superlækker – iskold fra fryseren.

Der findes et væld af spanske likører og spiritus-varianter. Blandt dem, der skiller sig ud, er slåen-likøren Pacharán. Den kommer oprindeligt fra Navarra-området for foden af Pyrenæerne, hvor flere forskellige producenter laver den aromatiske likør med de lakrids- og anis-agtige nuancer fra slåen-bærene.

En af producenterne er Zoco, der begyndte produktionen i 1956. Siden er flere andre kommet til, men efter min mening er der ikke nogen, der rammer samme klassiske smag.

Det er en likør på 25%, og selvom den har en vis styrke, power og sødme, så er den i flot balance. Du skal selvfølgelig kunne lide lakrids-noterne, og hvis den skal serveres efter mit hovede, så er det iskoldt fra fryseren som afrunding af et godt måltid.

I Spanien finder du gerne en helliters-flaske til omkring 10 Euro, så udover at det er klassisk spansk og rigtig lækkert, så er det absolut også til at betale.